mam pytanie bo nie wiem co mam robic do kogo sie zglosic.Czy agencje pracy dla ktorej pracowalam mogla mnie zwolnic z powodu ciazy?gdyz odkad powiedzialam ze jestem w ciazy przestalam jezdzic do pracy. Prosze o odpowiedz
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Jesteś Tutaj: Największe forum mieszkańców Doncaster i okolic » Podatki, Benefity, WRS » ciaza w angli
mam pytanie bo nie wiem co mam robic do kogo sie zglosic.Czy agencje pracy dla ktorej pracowalam mogla mnie zwolnic z powodu ciazy?gdyz odkad powiedzialam ze jestem w ciazy przestalam jezdzic do pracy. Prosze o odpowiedz
wydaje mi sie ze wszystko zalezy na jakich warunkach jestes zatrudniona i jak dlugo dla agencji pracujesz...... w moim poprzednim miejscu pracy kobieta w ciazy mogla sie ubiegac o tzw maternity z agencji , ale musiala przejsc okres probny i popracowac dobry rok o ile sie nie myle... ale najlepiej zajrzyj do swojego kontraktu , albo skontaktuj sie z kims zyczliwym z agencji ( a o takie osoby to chyba ciezko czasem) - hmm tak mysle , ze to poczatek , ggzie i jak zaczac ![]()
pozdrawiam i zycze pozytywnego rozwiazania spraw ![]()
dzieki olifko za slowa otuchy.To jest najgorsza agencja jaka moze byc ,bo nie zawsze maja prace.To nie jest tak ze jezdzisz codziennie do pracy poprostu jak jestes na liscie to jedziesz.Czyli wychodzi ze raz pracowalam a raz nie.Oni sie tlumacza ze te zaklady nie sa przystosowane dla kobiet w ciazy i dlatego nie moge jezdzic.Pani z telefonu zaufania tej agencji powiedziala ze nawet w sadzie mam przegrana sprawe.Takze nikt mi nie pomoze z tej agencji.Pozdrawiam i caluje
Oj biedna duszyczka.... niestety ale tak jest.... uwierz mi na pewno sa gorsze agencje - ja juz cos o tym wiem heh.. swego czasu bylam jako supervisor w jednej z fabryk - i byly tam 2 inne agencje , uwierz mi co sie nasluchalam to moje - poza tym niestety , ale wsio sie konczy na duszeniu pieniedzy -
jesli chodzi np o benefity czy cos - nie wiem w jakiej jestes sytuacji - ale jesli masz przeproacowany pelen rok z rzedu w UK i jestes niezatrudniona mozes zubiegac sie o zasilek - chyba ok 50 funtow / tydz o ile pamietam... a jak juz bedziesz miala dzidziusia i nadal bedziesz w UK system ichniej pomocy tuataj dla samotnych matek czy w ogole kobiet w ciazy jest chyba calkiem calkiem , no moze ujme to tak o ile sie nie myle na pewno lepszy niz w Polsce - niestety..
ale jak masz jakies pytania jeszcze czy cos to pisz smialo. nie wazne czego to dotyczy - powiedzmy tak przyda mi sie to nawet poniekad zawodowo - dobrze byloby wiedziec z jakimi problemami i gdzie , kto sie spotyka..
pozdrawiam serdenko i zycze pomyslnych wiatrow :*
Nie maja prawa cie zwolnic, jesli ich o ciazy poinformowalas. Jesli nie moga zaoferowac ci pracy zgodnej z risk assesment dot. ciazy (ocena ryzyka pracy) musza ci placic, a ciebie od obowiazku pracy zwolnic. Nie wiem na jakiej zasadzie masz umowe z agencją, ale walcz o swoje co ci sie ustawowo nalezy ochrona w pracy. Tutaj masz wiecej napisane: http://www.direct.gov.uk/en/Employment/ … G_10026556
Jesteś Tutaj: Największe forum mieszkańców Doncaster i okolic » Podatki, Benefity, WRS » ciaza w angli