Poszukuj? wiadomo?ci na temat miejsc w ktrych mo?na podszlifowa? angielski. Jak co? wiecie to z gry dzi?ki za info.
Prosz???? korzysta???? z nowego forum tu klikaj????c tu
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Jesteś Tutaj: Najwi????ksze forum mieszka??c??w Doncaster i okolic » Nauka » nauka j?zyka
Poszukuj? wiadomo?ci na temat miejsc w ktrych mo?na podszlifowa? angielski. Jak co? wiecie to z gry dzi?ki za info.
przede wszystkim zacznij od Collegu - wiem , ze maja tam kurs ESOL i ciosik chyba jeszcze
ale jak masz czas to polecam Student Service w the Hub - poza tym cos slyszalam gdzies o jakiejs szkole angielskiego , ale cio to i kto to - niestety nie moge pomoc w tej kwestii ![]()
zycze powodzenia w szlifowaniu 'Mate' ![]()
A nie ma bezp?atnych w bibliotekch?
nie mam zielonego pojecia musze sie przyznac... ale wiem ze do pewnego stopnia ESOL byl za darmo - nigdy nie bylam tutaj na zadnym kursie i ciezko jest mi sie wypowiedziec w tej kwestii, sorki
Na Silver Street 56-60, z prawej strony klubu La Baracca, na drugim pi?trze, istnieje szko?a j?zyka angielskiego MASTER, ktra prowadzi kursy na r?nych poziomach zaawansowania. Przychodz? tu ludzie, ktrzy zaczynaj? si? uczy? i tacy, ktrzy chc? j?zyk ju? tylko szlifowa?. Jest wiele grup, do ktrych nasi studenci przydzielani s? pod wzgl?dem poziomu j?zykowego, indywidualnych potrzeb (np. rozwijanie umiej?tno?ci poprawnego mwienia, pisania) i na podstawie harmonogramu ich pracy. Znaczy to rwnie?, ?e rozk?ad zaj?? ustalany jest przez sam? grup?, tak, aby ka?dy mg? si? pojawi? na zaj?ciach. Istnieje rwniez mo?liwo?? uczenia sie w trybie Face to Face, czyli na korepetycjach.
Co wa?ne, szko?a jest na drodze do zdobycia uprawnie? do udzielania kursw ESOL (English For Students Of Other Languages), aczkolwiek ju? teraz korzystamy z ksi??ek i materia?w Oxfordu ktre przygotowuj? do poszczeglnych egzaminw Cambridge.
Jeste?my kadr? nauczycielsk? po filologii angielskiej o specjalizacji nauczycielskiej i t?umaczeniowej na Uniwersytecie Warszawskim. Mamy do?wiadczenie w nauczaniu w Polsce i w Anglii.
Pomagamy rwnie? w wype?nianiu i t?umaczeniu wszelkiego rodzaju dokumentw na profesjonalnym poziomie. Wykonujemy t?umaczenia ustne jak i pisemne z takich dziedzin jak: prawo, ekonomia, medycyna, bankowo??.
Po dalsze informacje prosimy dzwoni? pod numer 0 793 806 11 59 lub 0 782 892 78 09, albo przyj?? na Silver Street 56-60 (2 pi?tro) Doncaster.
a noz widelec sie ktos chetny znajdzie - ale kurczaczki juz starczy mi tych wiadomosci reklamowych na gygy
dziekowac
hehe, to nie ja wysy?a?em te wiadomo?ci. Ja tam tylko ucz?
Sekcja marketingowa wida? dzia?a pr??nie...
hehe ano dzialaja dzialaja
na solarium tysh zapraszaja ![]()
Sekcja marketingowa wida? dzia?a pr??nie...
A co to za interes, jesli nie mozna przyjsc na lekcj? prbn? i zobaczyc, jak sie uczy w tej szkole? Jako nauczyciel j?zyka obcego nie wy?l? mojego m??a na kurs w ciemno, stracili?cie w ten sposb jednego klienta.
Tak, istnieje taka opcja jak lekcja prbna, ale zwykle w bardzo du?ych szko?ach, ktre mog? sobie na to pozwoli?. We wszystkich mniejszych szko?ach, w ktrych uczyli?my nie by?o takiej opcji. W przysz?o?ci... mo?e ![]()
Je?li kto? wyra?a zainteresowanie uczeniem sie j?zyka to pierwszym krokiem jest umwienie sie na placement test, na podstawie ktrego mo?emy stwierdzi? na ktry poziom, ewentualnie, dana osoba mo?e by? przydzielona. Przez telefon nie ma mo?liwo?ci nawet polecenia jakiejkolwiek grupy, w ktrej lekcja mog?a by by? interesuj?ca dla danej osoby.
Przysz?y ju? do nas osoby, ktre, z my?l? o wyprobowaniu szko?y, wykupi?y karnet na tydzie? (to jest na dwa zaj?cia) i zosta?y w naszej szkole, bo zaj?cia im sie spodoba?y. Je?eli kto? jest zainteresowany sprawdzeniem naszej szko?y w ten sposb, to serdecznie zapraszamy.
Przysz?y ju? do nas osoby, ktre, z my?l? o wyprobowaniu szko?y, wykupi?y karnet na tydzie? (to jest na dwa zaj?cia) i zosta?y w naszej szkole, bo zaj?cia im sie spodoba?y. Je?eli kto? jest zainteresowany sprawdzeniem naszej szko?y w ten sposb, to serdecznie zapraszamy.
No i w?asnie na tym to polega, a ty takiej informacji nie udzieli?es. Ze placement test musi byc, to jest dosyc jasne, tylko chodzi o to, zeby nie okazalo sie po 2 lekcjach, ze np. kurs nie spe?nia oczekiwan, a kasa przepad?a. Ile kosztuje karnet na tydzien?
Przez telefon cz?sto trudno przekaza? wszystko co by si? chcia?o ![]()
No ale do rzeczy, bo jest kilka zmian. Od tego tygodnia ja i Ania nie b?dziemy uczy? ju? w szkole, tylko prywatnie. Ceny zostaj? takie same czyli:
120? za 12h za zaj?cia z jedn? osob?,
60? za 12h od osoby za zaj?cia w parach lub w trjkach,
45? za 12h od osoby za zaj?cia w grupie 4 osobowej.
Zaj?cia od tej pory b?d? si? odbywa?y u uczniw i b?d? trwa?y po 1,5h.
Je?li kto? chcia?by nas sprawdzi? i przyk?adowo zrobi? 2 zaj?cia oczywi?cie mo?na si? tak z nami umwi? i zap?aci? tylko np 10? za zaj?cia w grupie 3 osobowej.
Je?li o czym? wa?nym zapomnia?em to zapraszam na GG moje lub Ani: 7068504 (tel. 07938005285).
Ja cz?sto si? ukrywam wi?c prbujcie a na pewno odpisz? jak b?d?.
Ostatnio edytowany przez Froster (2007-10-08 20:26:56)
Nauka angielskiego w UK u Polaka to chyba wielkie nieporozumienie. Ludzie szukajcie tubylcow jako nauczycieli, przyspieszy to znacznie proces uczenia sie.
Ja znam kilka miejsc. Nie chce mi sie szukac szczeg?owych danych ale po nazwach wszytko mozna znale?? w necie: szko?a syllabus, women centre (ale tylko dla kobie?ek
), DEMPR- to org charytatywna. maja siedzibe w budynky przy rondzie ulic Trafford Way i Carr House Road. Wejscie jest dosc male i niepozorne ale jak poszukacie przy sklepach i fish and chips shopie to znajdziecie, kursy organizuej tez Ways 2 Work ale chyba tylko dla osob z centrum miasta, na pewno widzia?em og?oszenia na polskich sklepach wiec to tez jaki? sposb. Ale najszybszym sposobem na nauke jezyka jest przebywanie wsrod osob anglojezycznych. wystarczy zapytac w bibliotece czy CVS o liste organizacji poszukujacych wolontariuszy i popracowac godzinke dwie dla nich. Nauka jak znalazl a i czasem mozna poznac kogos naprawde interesujacego. Ja sie uczylem wlasnie tak- fajowa zabawa.
a szkola master to juz nie istnieje chyba...
ostatnio slyszalem ze polski kosci? te? organizuje lekcje angielskiego
Ostatnio edytowany przez szwierzak (2009-05-22 14:03:06)
Jesteś Tutaj: Najwi????ksze forum mieszka??c??w Doncaster i okolic » Nauka » nauka j?zyka